KEMUDAHAN

Universiti Sains Malaysia adalah institusi pendidikan tinggi terulung di Pulau Pinang dan Utara Semenanjung Malaysia. Sejajar dengan status ini, semestinya USM senantiasa menyediakan kemudahan pembelajaran yang lebih kondusif, bertaraf antara bangsa dan mengikut kelasnya yang tersendiri.

Kampus Kejuruteraan USM menyediakan 10 dewan kuliah yang lengkap dan terkini bagi memastikan para siswa mendapat keselesaan dan kualiti yang terbaik. Di samping dewan-dewan kuliah dan juga bilik-bilik kuliah yang terdapat di bangunan pusat pengajian masing-masing, terdapat juga beberapa kemudahan lain seperti Dewan Utama, Dewan Peperiksaan, Auditorium, Dewan Seminar, Pusat Pembangunan Mahasiswa, Dewan Banquet dan sebagainya.

Keterampilan suasana ini menambah keyakinan ibu bapa, para pelajar, masyarakat sekitar memilih kampus ini sebagai destinasi ilmu yang amat sesuai untuk menghantar anak-anak mereka melanjutkan pembelaran di sini.

Peningkatkan kesedaran sektor kerajaan dan swasta serta awam (public awareness) tentang kewujudan institusi pendidikan tinggi di sini cukup memberansangkan minat mereka untuk memilih destinasi kami sebagai platform yang paling sesuai untuk menjalankan aktiviti mereka.

Di pejabat pengarah, setiap kemudahan yang terdapat Kompleks Dewan Kuliah, Dewan Utama dan Dewan Seminar di Bangunan Pentadbiran senantiasa dijaga dan diselenggara dengan baik oleh kami.

Anda boleh menempah kemudahan ini secara online seperti yang disediakan.

 Kemudahan Kondusif